Struismeubels

Home

Onze materialen

De materialen waar wij mee werken zijn stuk voor stuk duurzame houtsoorten.

Zo zorgen we ervoor dat onze meubels alle goede eigenschappen van hout bezitten, en lang mee zullen gaan.

Accoya

Accoya is grenenhout wat met een hoge concentratie azijn is behandeld. Dit zorgt ervoor dat de wateraantrekkende eigenschappen in het hout worden vervangen voor waterafstotende eigenschappen. Door dit modificatieproces reageert het hout nauwelijks nog op vocht. In plaats van op te zwellen als het nat is en weer te krimpen als het droogt, blijft het hout stabiel.

Eiken

Het is een van de meest geliefde houtsoorten: eiken. Het is krachtig, heeft een warme kleur en een opvallende vlam. Qua duurzaamheid zit het echter in de middenmoot: klasse 3. Dat betekent dat het hout 10 tot 15 jaar goed blijft. Gelukkig is er een makkelijke manier om de duurzaamheid te vergroten: door het te behandelen met olie. Hierdoor dringt het vocht minder snel naar binnen en is de levensduur verlengd.

Gestoomd essen

Gestoomd essen is essenhout wat in een zuurstofarme omgeving is verhit tot meer dan 180 graden Celsius. Dit proces (thermische modificatie) zorgt ervoor dat het hout op een 100% milieuvriendelijke manier van duurzaamheidsklasse 5 naar klasse 2 of zelfs 1 gaat. Het hout houdt het vocht niet meer vast, en kan daarom tot wel 25 jaar overleven. 

''Van Hollandse makelij''

Over ons

Bij Struismeubels zorgen we er vanaf de tekentafel tot aan de ontwikkeling voor dat onze producten duurzaam, robuust en eerlijk zijn. De materialen die we gebruiken zijn duurzame houtsoorten, die niet alleen lang meegaan maar ook een prachtige uitstraling hebben. Zo zorgen voor gewilde meubilair die ook goed voor de planeet zijn.

Volg ons op social media of neem contact op met onze klantenservice

Volg ons op

Facebook

Volg ons op

Instagram

Stuur ons een

e-mail

Onze meest recente producten

Kies jouw kleur kussen

''Robuust''

Duurzaam

Wij hebben voor onze meubellijn duurzame materialen gekozen als gestoomd essen, Accoya en eikenhout.

Ontwerp

In het ontwerp van Struismeubels zijn alle verbindingen en constructiepunten expres zichtbaar gelaten. Dat past goed bij het eerlijke en robuuste karakter van de meubellijn.

Sterk

Struismeubels zijn geschikt voor buiten. Ze kunnen dus tegen de regen, en zeker ook tegen een stootje.

Add to cart